Når først gipsen er monteret, så kommer det langsomme arbejde med at få spartlet og slibe, så der skal du ført have fat i noget armeringstape, som skal sættes på alle samlinger, og dernæst skal du så til at spartle alle samling og skruehuller, så du kan få en plan flade, hvor du kan sætte væv, eller hvad du ønsker, op på.
Du skal selvfølgelig bruge spartelmasse, armeringsvæv, spartler og en god portion tålmodighed, det er altid den sidste finish, som kommer til at tage tid.
Hvis du ønsker at betale dig fra det hele, altså også opsætningen af gipsloftet, så kan du få en god pris her.
Brug det rigtige og brug nok
Du skal huske, at det er vigtigt, du bruger nok skruer og ikke sparer på dem, for det skal gerne være et loft, som kommer til at sidde i mange år, og det skal jo helst ikke være noget, som falder ned om ørene på jer allerede efter nogle uger. Her kan det ikke svare sig at spare, og gipsskruer er ikke blandt det dyreste, du kan finde, så rent økonomisk går det også.
Du skal også altid huske at bruge vådrumsgips, hvis det er til vådrum, men ellers så er proceduren den samme. Det er så vigtigt du får gjort det grundlæggende ordentligt og er omhyggelig med opmålingerne, så du slipper for spild, og du ikke skal stå og spartle en masse, når du kommer så langt, for det er det arbejde, der kan tage en masse tid.
Vådrumsgips skal bruges i alle typer af vådrum. Det er en gips, der er udviklet til dette, og den er derfor helt perfekt. Du vil fortryde, hvis du lader være, og det kan ikke svare sig. Men med vådrumsgips kan du få sænkede lofter i badeværelset, der giver noget liv og mulighed for en smuk belysning.
Et gipsloft, der bare holder
Et gipsloft, der er lavet ordentligt, holder. Det bliver glat og pænt, og over tid er det eneste, du skal gøre ved det, er at give det noget maling. Bliver du en dag træt af det, så kan pladerne og skelettet nemt fjernes igen og det gamle loft komme til sin ret på ny.
Men det er så pænt, at det nok får lov til at blive.