brhovedstadensjaelland.dk Artikler Brug din fritid i haven

Brug din fritid i haven

For de mange mennesker, der er stuvet sammen i storbyens boligkomplekser, er selv synet af en almindelig græsplæne efterhånden en sjældenhed.

Hvis du er haveejer, er du heldig. Og der er flere gode grunde til, at du bør bruge så stor en del af din fritid som muligt i haven.

Derfor elsker folk deres haver

Folk elsker for det første deres haver, fordi de bringer dem i tæt kontakt med naturen. Når du sidder, ligger eller blot går i gennem haven, stimuleres samtlige af dine sanser. Dine øjne opfanger bladenes nuancerede grønne farver, de røde æbler og de lyserøde rosenbuske.

Fuglenes kvidder behager og beroliger dine øregange, mens din hud forfriskes af solens varme stråler.

Selv en kort tur i haven kan gøre underværker for humøret. Men haven har ikke kun æstetiske fordele. Der er mange ting, du kan lave i haven.

Gode bud på haveaktiviteter

Hvis du for alvor skal kunne nyde din have, er det naturligvis vigtigt, at du løbende vedligeholder den. Sørg for jævnligt at trimme hækken, slå og vande græsset og rive nedfaldne blade og frugter sammen.

Havearbejde kan godt være hårdt, men ofte vil du opleve, at arbejdet er det hele værd. Når du har fået styr på havens vedligeholdelse, kan du nemlig for alvor begynde at bruge den. Hold forårets arrangementer udendørs.

Invitér til grill-aftener og turneringer med for eksempel kongespil, kroket eller petanque. Og overvej et par småudvidelser, som kan gøre dine havestunder endnu mere fornøjelige.

Selv den mest velholdte have kan fremstå en smule kedelig. Gå ind til din lokale blomsterhandler eller besøg én af de mange online forretninger, som specialiserer sig i blomster, planter og frugttræer.

Trænger din have til en sødmefyldt opfriskning? Så kan du starte med at plante et nyt kirsebærtræ

Råd til drømmehaven

Kirsebærtræer koster ikke en formue. Men hvis kirsebærtræet blot er en mindre del af de haveudvidelser, som du planlægger, er der en god sandsynlighed for, at du kommer til at skulle have en del penge op af lommen i forbindelse med haveprojektet.

Planter, buske, havespil og havemøbler koster alt sammen penge. Hvis din konto stort set står tom, er der heldigvis en løsning på problemet.

Et lån kan give dig luft i økonomien her og nu. Lån hurtige penge og glæd dig ved, at din drømmehave er inden for rækkevidde. Og det er langt nemmere at låne penge i dag, end det var før i tiden.

Related Post