brhovedstadensjaelland.dk Sport De små inputs i hverdagen

De små inputs i hverdagen

Selvpleje og selvkærlighed er nogle af de vigtigste nøgleord for at skabe et liv med kvalitet. Det er vigtigt at tage tiden til sig selv og lytte efter egne behov, for først der kan man give kærligheden videre til andre. I en hverdag er det vigtigt med input, der kan virke opmuntrende og forfriskende såsom dagens joke. Sådan får man sig et lille grin, der kan skabe glæde til resten af dagen.

Afvig fra rutinen med skøre idéer

Alle kender vist til, at det kan føles som om, at det hele kører i ring. Man gør tingene på rutinen, og der er efterhånden ikke mange elementer, der afviger fra denne. Dét at alt virker så forudsigeligt er om noget en følelse, der kan hive meget gejst og spænding ud af tilværelsen. Men er der noget, man kan ændre, eller er man bare kommet til et punkt, hvor denne beskrivelse er det, man kalder den etablerede hverdag? Svaret er, at det ensformige liv sagtens kan ændres, det kræver bare, at man gør en indsats selv. Sommetider får man nogle skøre idéer som fx at få malet et Portrætmaleri. Ligeså snart tanken har strejfet, bruger man sin rationelle sans, der hurtigt får en tilbage til hverdagens mønstre, for har man tid til at skejse ud på sådan en måde? Og ville det ikke virke for useriøst? 

Man har kun det sjov, man selv laver

Man har kun det sjov, man selv laver. Dette citat har man hørt mange gange, og det kan godt lyde som en stor cliché, men det gemmer på sandheden. Man vælger selv, hvilken position, man sætter sig selv i, og hvis positionen hedder arbejde, pligter, gentagelse, så er det begrænset, hvor mange skøre inputs, der er plads til. Det kan være den nemme løsning, fordi man ikke behøver at forholde sig til så meget andet end, hvornår man skal være på kontoret næste gang, og hvad man skal spise til frokost. Nogle mennesker finder også denne klarhed og struktur meget tilfredsstillende, og har derfor ikke brug for de uforudsigelige dage, men andre sidder blot i denne position, fordi de er kørt fast.

Refleksionen er vigtig

Man ved ikke, hvad man vil have, hvis man ikke tager sig tiden til at reflektere over det. I og med, at tingen bare går sin gang, er det nemt bare at følge med. Så er man i hvert fald sikret ikke at stå overfor skelsættende spørgsmål, der forholder sig til, om man laver det, man virkelig elsker at lave. De fleste mennesker vil gerne virke ambitiøse, talentfulde, sjove, kloge, men samtidig også nede på jorden og åbne. Det er mange titler at stræbe efter, og hvad så, hvis man ikke lever op til dem alle på en gang? Hvis man laver noget til daglig, som man lever og ånder for, er det også den energi, man udsender. Behov og lyster kan ændres, derfor er refleksionen vigtig i ny og næ.

Related Post