brhovedstadensjaelland.dk Artikler Hindbærbusken til københavneren i hus og lejlighed

Hindbærbusken til københavneren i hus og lejlighed

Når vejret skifter og slår om til en mere lun vind, så oplever mange at få lyst til at plante deres egne planter. Måske kommer man fra landet, måske er man opvokset i byen. Lige meget hvad, kan lysten til at plante komme over alle.

De bedste overvejelser

Inden man stikker fingrene i jorden, er der et par ting, man med fordel kan give en tanke inden.

Hvis man bor i en lejlighed, så er det for det første ikke helt nemt at kunne håndtere en hel pose af plantejord. Normalt kommer disse i poser på omkring 10 – 15 liter. Det er naturligvis alt for meget, hvis man blot skal have en lille plante.

I sådanne tilfælde er det godt at anskaffe sig noget komprimeret jord. Her kan man bare hælde noget vand over og så vil jorden få en fylde på cirka 10 liter. Dette er mere end rigeligt til hvis skal plante i en enkelt potte eller to. Hvis man er i hus, kan det samme gælde, men ellers kan man købe en pose med jord.

Hvorfor vælge en hindbærbusk?

Der er ikke noget hyggeligere end at kunne få et spiseligt resultat fra sin vindueskarm. Derfor er en hindbærbusk en ideel plante til dette. De små bær fungerer rigtig godt til både marmelade, til pynt på kager eller lidt ekstra godt til morgenmaden.

En hindbærbusk vokser relativt hurtigt. Når de først har fået fat i jorden, så slipper de ikke nemt igen. Udbyttet af en enkelt hindbærbusk vil dermed kunne give en masse muligheder i både haven og i køkkenet. For at sikre sig, at man får den, som passer bedst til anledningen, kan man se en oversigt over typer af hindbærbuske.

Det bedste sted at få planten

Det er ikke alle, som har grønne fingre, når det kommer til at få et frø til at spire. Derfor er det heldigt, at man på planteskoler allerede kan købe dem forspiret. Her koster de en smule mere, men det er det hele værd.

I København skal man være meget opmærksom på, hvordan parkeringen til planteskolen er. Det er derfor en god idé at læse mere om det her.

Det kan nemlig nemt ske, at man bliver helt fascineret af de mange planter og skal have en masse med hjem. Det kan være en smule svært at transportere på cyklen eller til fods.

Related Post