brhovedstadensjaelland.dk Guides Hvor vælger vi det klogeste bådlån? 

Hvor vælger vi det klogeste bådlån? 

Hvor vælger vi det klogeste bådlån? 

Er man på eftersøgning efter en splinter ny bil eller ønsker man at få opgraderet den gamle ud med en miljøvenlig, men har ikke likviderne til det? Så kan et billån være en god beslutning for en. Når man bør have et billån er der som udgangspunkt 2 udgaver ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har eje i faretøjet. Det vil dermed sige, at hvis man som låntager ikke følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren gøre krav på bilen og sælge bilen for derved at kunne indfri bilånnet man har påtaget. Det kan være en fordel, når en ved at du kan overholde sine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være billigere for låneren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er billigere. 

Vigtige elementer at være opmærksom på, når du tager et billån 

De to vigtigste faktorer man skal kigge på, hvis man skal underskrive et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af giveren for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er faktisk den mængde penge man bør benytte til købet af motorcyklen. Så det er noget man selv kan justere på alt efter af hvilken bil man ender med at købe. Løbetiden kan også justeres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale MC lånet på månedligbasis. MC lånet kan faktisk blive dyrere ved at man har en længere afdragsperiode.  

Hvor bør jeg påbegynde ens MC lån? 

Hvis du skal afgøre hvor man skal tage sit billån er det klogt at kigge på den enkelte rente på det MC lån man vil have. for eksempel, når du sidder og bør have en ny MC lån er det klogt at vide om man har råd til at foretage det MC lån. En hurtig måde at holde overblik er at tage en dialog med sin bank for at høre hvordan ens økonomi ser ud og hvad en har råd til. Her kan man naturligvis regulere det en my afhængig efter om man finder sin drømme bil og så kan du stige det en my. Det er naturligvis at ende på noget, som du kan betale på længere sigt. Hvis man skal beslutte hvordan ens MC lån skal se ud er det skønt at forstå hvor mange penge du har i sit månedlige budget til at betale af på det pågældende billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er smart at man overvejer den normale værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for hvis båden har erhvervet sig så høj en værdinedsættelse, så du ej kan figøre sig af billånet ved at sælge den. Sidder du og betaler for luft og det er naturligvis det man mest vil undgå. Derfor er det vigtigt, at du ved at det er denne motorcykel man ønsker at have i en lang tid. Ved en ny motorcyklen tilkommer de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis de forlader sælgeren. Derfra falder båden ikke så kraftigt i vurdering. Når du kigger på en gammel model, som er anvendet eller andet er det intelligent at du for tjekket statussen af bilen.  

Så hvis man træffer at afbetale billånet over 10 år, men du sælger bil efter 5 år, så afbetaler du måske på en motorcykel man ej mere har, hvilket ikke er klogt.  

Når du eksempelsvist skal få en motorcykel og derfor har brug for et bådlån, så er der nogle kriterier for at man kan starte et billån.  Du skal være fyldt enogtyve år gammel, man skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der to valg i forhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at man forudbetaler en mængde af det fulde beløb fra start af. Adskillige lånudbydere kræver i dag, at du lægger ti-20 % af det hele beløb af med det samme ved køb af en ny bil.  
 
Det kan være særdeles smart at indhente tilbud fra mange forskellige långivere før du starter en beslutning om hvor man skal starte dit billån henne, da der som oftest er en forskel. 

Related Post