brhovedstadensjaelland.dk Artikler Jordan 1: Den sneaker, der definerer en genre

Jordan 1: Den sneaker, der definerer en genre

Nike Air Jordan 1 er en af de mest ikoniske basketballsko gennem tiderne. Dens popularitet er aldrig aftaget, på trods af at den først blev udgivet i 1985. Faktisk er skoen så populær, at dens navn er blevet synonymt med basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith for nylig lancerede en limited edition “Air Jordan 1”-sneaker i en begrænset udgave. De originale Air Jordan 1’ere blev udgivet den 3. februar 1985. Sneakeren blev et hit ikke kun blandt basketballspillere, men også blandt den brede offentlighed. Air Jordan 1 var den første basketballsko med en konkav sål og den første med synlige Air-Sole-enheder i hælen og forfoden. Desuden er skoens sorte og røde farvekombination blevet et symbol på basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith netop har udgivet en limited edition af “Air Jordan 1”-sneakeren. Så hvad er den sneaker, der definerede en genre, egentlig for noget? Læs videre for at finde ud af mere.

Air Jordan 1 var den første basketballsko med en konkav sål

Konkave såler har eksisteret i et stykke tid, men den første sko med en sådan har været Air Jordan 1. Skoens konkave sål var faktisk designet til at ligne en flyvinge. Inspirationen bag dette design var det faktum, at Michael Jordan fik tilnavnet “The Aerialist”. Dette kælenavn kom fra hans unikke spillestil – hvor han ofte fløj gennem luften tilsyneladende uden at røre ved basketbolden. Skoens konkave sål blev lavet til at ligne en flyvinge for at matche The Aerialist’s flyvende udseende.

Air Jordan 1 var den første basketballsko med synlige Air-sålenheder

Air Jordan 1 var den første basketballsko med synlige Air-sole-enheder. Dette blev gjort for at give Air Jordan 1 et mere realistisk udseende sammenlignet med andre sko, der havde skjulte luftsenheder. Air-Sole-enhederne var oprindeligt designet til at holde skoens såler stive, så de ikke blev slidt for hurtigt ned. Med tiden begyndte folk at forbinde Air Jordans berømte “vinger” med Air-Sole-enhederne. Air-Sole-enhederne blev et fremtrædende element i Air Jordan 1, så meget at de er blevet en af de mest genkendelige dele af skoen.

Air Jordan 1 fik sit navn inspireret af Michael Jordan

Da Nike først udgav Air Jordan 1, kom de ud i farverne sort, hvid og rød, som var de samme farver som Michael Jordans Chicago Bulls. Det var kun et spørgsmål om tid, før skoen fik tilnavnet Air Jordan 1, da den senere skulle blive den absolut mest populære sko blandt alle NBA-spillere. Folk undrer sig ofte over, hvordan Michael Jordan fandt på navnet Air Jordan 1, hvortil han blot svarede: “Det ved jeg ikke, vi fandt bare på det”.

Air Jordan 1 er blevet så populær en sneaker, at den endda er blevet genudgivet som en specialudgave

I 2006 blev Air Jordan 1 genudgivet i en “Team Red”-udgave. Skoene blev oprindeligt udgivet i “Team Red”-farve i 1985, som var Air Jordan 1’s første år. Genudgivelsen i 2006 havde et helt rødt farveskema i stedet for det oprindelige “Bulls-eye”-design. Skoen var en af Nikes mest succesfulde udgivelser nogensinde, og den er stadig en af mærkets mest populære sko den dag i dag.

De originale Jordans fik tilnavnet “Breds”

Da Air Jordan 1 blev udgivet første gang, fik den tilnavnet “Bred-strict” på grund af dens røde og sorte farvekombination. Dette kælenavn blev hængende, og Air Jordan 1 bliver nu også ofte omtalt som sådan. Folk undrer sig ofte over, hvordan navnet “Air Jordan” blev til, hvortil Jordan blot svarede: “Det ved jeg ikke, vi kunne bare godt lide navnet”.

Air Jordan 1 er blevet så populær en sneaker, at den er blevet udødeliggjort i spil

På grund af Air Jordan 1’s store popularitet er den også blevet udødeliggjort i flere populære spil. I det populære PS2-basketballspil “NBA Street V3” er Air Jordan 1 en af de ikoniske sko, som spillerne kan bruge. Det samme kan siges om samme spils coveratlet, Kobe Bryant. Air Jordan 1 har også været med i “NBA Live” som en sko, som spillerne kan bruge, samt i “NBA 2K14”, hvor den er en af de fem sko, som kan bæres af “The Rock”.

Bottom line

Air Jordan 1 er en af de mest ikoniske basketballsko gennem tiderne. Dens popularitet er aldrig aftaget, på trods af at den først blev udgivet i 1985. Faktisk er skoen så populær, at dens navn er blevet synonymt med basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith for nylig lancerede en limited edition af en “Air Jordan 1”-sneaker. De originale Air Jordan 1’ere blev udgivet den 3. februar 1985. Sneakeren blev et hit ikke kun blandt basketballspillere, men også blandt den brede offentlighed. Air Jordan 1 var den første basketballsko med en konkav sål og den første med synlige Air-Sole-enheder i hælen og forfoden. Desuden er skoens sorte og røde farvekombination blevet et symbol på basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith netop har udgivet en begrænset udgave af “Air Jordan 1”-sneakeren. Så hvad er den sneaker, der definerede en genre egentlig? Læs videre for at finde ud af mere.## Air Jordan 1 var den første basketballsko med en konkav sål ## Air Jordan 1 var den første basketballsko med synlige Air-sole units ## Air Jordan 1 fik sit navn inspireret af Michael Jordan ## Air Jordan 1 er blevet så populær en sneaker, at den endda er blevet re-udgivet som en specialudgave ## De originale Jordans fik tilnavnet “Breds” ## Air Jordan 1 er blevet så populær en sneaker, at den er blevet udødeliggjort i spil ## Bottom line Air Jordan 1 er en af de mest ikoniske basketballsko nogensinde. Dens popularitet er aldrig aftaget, på trods af at den først blev udgivet i 1985. Faktisk er skoen så populær, at dens navn er blevet synonymt med basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith for nylig lancerede en limited edition af en “Air Jordan 1”-sneaker. De originale Air Jordan 1’ere blev udgivet den 3. februar 1985. Sneakeren blev et hit ikke kun blandt basketballspillere, men også blandt den brede offentlighed. Air Jordan 1 var den første basketballsko med en konkav sål og den første med synlige Air-Sole-enheder i hælen og forfoden. Desuden er skoens sorte og røde farvekombination blevet et symbol på basketball. Så meget, at sneakerbutikken Kith netop har udgivet en limited edition af “Air Jordan 1”-sneakeren.

Related Post