brhovedstadensjaelland.dk Artikler Kontorstole til dit hjem og din stil

Kontorstole til dit hjem og din stil

Skal du ud at købe en ny kontorstol? Uanset om du har et helt værelse dedikeret til kontoret, eller om det er et lille hjørne i stuen, så har du fortjent at have en lækker og behagelig kontorstol at sidde i, når du arbejder.

Pris

Der er mange overvejelser man kan gøre sig før man beslutter sig for hvilken kontorstol, der passer til ens behov. Det første man skal gøre, er at tænke på budgettet. Hvor meget vil du bruge på en god stol? Ligger det omkring de 700 kr., op mod 5.000 kr., eller endda 10.000 kr.? Intet er rigtigt eller forkert, det handler om dine behov og dine præferencer.

Ergonomiske kontorstole

Hvad er en ergonomisk kontorstol egentlig? En ergonomisk kontorstol går ind og støtter de punkter, man kan få problemer med hvis man ikke sidder korrekt. Det punkterne omkring nakke, ryg og læn. Man kan ikke undgå at der vil være nogle udfordringer hvis man sidder i en kontorstol i over 7 timer i hverdagen, og derfor kan en ergonomisk kontorstol ikke løse alle problemerne, som der er ved at have et stillesiddende arbejde, men det kan forebygge mange af dem.

En ergonomisk kontorstol kan indstilles så den passer til dine mål. Dvs. uanset din højde og proportioner kan stoles indstilles til din krop, sådan at du kan sidde korrekt og behageligt. Ved en ergonomisk kontorstol kan man indstille højden, sædet og ryglænet så du sidder korrekt. Her er det selvfølgelig vigtigt at pointere at sidder man ikke korrekt, altså sidder man og hænger til siden, krøllet sammen, eller med et bord der er alt for højt indstillet til din sædehøjde, så hjælper en ergonomisk kontorstol dig ikke.

Men er det bare en helt almindelig god kontorstol i hjemmet du søger, hvor du ikke bruger mere end at par timer om dagen, så kan du sagtens købe en almindelig kontorstol, der ikke nødvendigvis er brandet som ergonomisk.

Uanset om du vælger en ergonomisk kontorstol eller en almindelig kontorstol, så har du utrolig mange valgmuligheder indenfor design, former og farver.

Kontorstole med eller uden armlæn

Du kan bl.a. vælge en kontorstol med armlæn, hvilket kan være superkomfortabelt, men måske ikke en nødvendighed hvis du aktivt sidder meget ved tastaturet. Har du begrænset med plads, og er kontoret egentlig også dit spisebordsarrangement, kan du overveje om kontorstolen/spisebordsstolen skal optage den ekstra plads som armlæn kræver. Om man ønsker armlæn eller ej er også et stilistisk valg, da udtrykket i din stol også kommer til at være anderledes. Det handler udelukkende om personlige præference, og igen, der er ikke noget forket eller rigtigt svar på hvad der er bedst.

Kontorstole med eller uden hjul

En anden ting, der varierer mellem kontorstole, er om de kommer med eller uden hjul. Her skal man overveje hvilke behov man har som køber. Vil man gerne have muligheden for den bevægelighed som hjulene giver, så skal man overveje hvilket underlag man har. Er gulvet slidstærkt? En måtte som underlag til kontorstolen kan være en god løsning. Bliver man let distraheret, er det bevægelige element måske knap så god en idé. Det er helt op til en selv, hvad man foretrækker.

Farver og materialer på din kontorstol

En kontorstol behøver ikke være kedelig, den kan sagtens være et spændende element i din indretning. Det kan f.eks. være en rig og dyb blå farve, eller en frisk grøn farve. Du kan også vælge en skøn kontorstol i læder, hvor farven så enten ville være brun eller sort afhængelig af hvad du ønsker. Det kan også være du falde over en grå fløjlsblød kontorstol, eller en sort stol i velour. Udvalget af kontorstole er stort, derfor er det også vigtigt at du gør dig nogle overvejelser både omkring komfort og design, sådan at du får det bedste til dig og dit hjem

Design og form på kontorstole

Bare fordi en stol har et sæde, nogle ben og et ryglæn, så behøver den ikke at ligne nabostolen. Kontorstole kan se meget forskellige ud, og design, form, materiale og farver er parametre hvor de mange modeller kan skille sig ud. Tag derfor gerne et kig igennem udvalget af kontorstole for at finde dine favoritter.

Related Post