brhovedstadensjaelland.dk Penge Mange danskere har valgt at renovere

Mange danskere har valgt at renovere

Hvad end det er grundet de mange populære boligprogrammer eller et resultat af en dansk befolkning, der har set for meget på indersiden af deres eget hjem på det seneste, er en ting sikkert. Danskerne er i det seneste år blevet enormt renovationsivrige. Vi renoverer bolig på livet løs, hvad end det er nyt køkken eller en entré med nye fliser. Blandet med en mangel på råvarer såsom tømmer, har det i hvert fald betydet, at de danske tømrerhandler har følt sig løbet over ende.

Renover simpelt

Snart er der dog igen varer på hylderne hos de danske tømrerhandler, og så er spørgsmålet, om der stadig vil blive handlet og renoveret. Skal du også være med på renovationsbølgen? Det er nemlig langt fra alle, der renoverer, der skal bruge mange timers arbejde eller flere kilo materialer. I stedet er det faktisk ofte den mindste og nemmeste ændring, der har den største effekt. Vil du gerne renovere boligen nemt og billigt, skal du altså bare male loftet.

Loftmaling er nemlig nemt og billigt at få fat i fra et sted som maler maling, men et nymalet loft kan forandre ethvert rum til det bedre. Hvordan rummet påvirkes, afhænger dog i høj grad af den valgte loftmaling. Lys loftmaling er selvfølgelig klart mest konventionel, men selv valget mellem blank og mat loftmaling er stor. Mat loftmaling passer bedst til store, åbne rum, mens blank loftmaling i højere grad reflekterer lyset ud i alle hjørner.

Sådan maler du loft

Det at vælge loftmaling er dog den nemme del af processen. Den svære del er rent faktisk at få malet loftet uden at få halvmalet alt det under loftet. Alligevel er det, som nævnt, en af de nemmeste renovationsprojekter. Hvis man sætter sig for det, kan man nemlig sagtens gennemføre en loftmaling med den rette teknik over en weekend, og dermed have den ovenfornævnte transformative evne på et helt hus.

Det er dog kun, hvis man har processen på plads og, ikke mindst, har købt sig en ordentlig loftmaling. Hvis man starter med at fjerne møbler, sidenhen tildækker i pap og malertape for så at rengøre loftet, før man overhovedet påbegynder maleprocessen, er man på rette vej. Det at overmale loftet er måske nok den korteste og nemmeste vej til en smuk og nyrenoveret bolig, men der er ingen, der siger, det er nemt.

Andre muligheder

Hvis du synes det er for omstændig en proces, eller loftet bare ikke trænger til en klat loftmaling hos dig, findes der heldigvis mange andre gode renovationsprojekter. Du kan for eksempel vælge at male vægge i stedet, hvor du har lidt mere frihed i dit farvevalg. Vær dog opmærksom på, at loftmaling ikke nødvendigvis kan genbruges på væggen, da overfladerne ikke kan tørres af på samme måde. Vender du al maling ryggen, er det at skifte klinker i køkkenet eller på badeværelset heller ikke videre omstændigt, men det kan give begge rum helt nyt liv. Derfor er det det værd at renovere. Selv når alle andre også gør det.

Related Post