Arbejder man samme sted som mange andre mennesker vil man være kollegaer på den ene eller anden måde. Det er klart, at der er visse mennesker, som man i højere grad anser som kollegaer, mens der vil være nogle, som man slet ikke ser som sine kollegaer. Uanset hvad vil man dog arbejde sammen med dem og det kan gøre, at man i sig selv oparbejder et forhold med dem. Normalt er man meget tæt med nogle af sine kollegaer og nogle kan endda ende med at blive en form for venner, også når man ikke er på arbejdet. Der er dog visse ting, som man sjældent snakker med ens kollegaer om. En ting som løn kan være meget svært at snakke om for økonomi er generelt noget, som kollegaer ikke snakker om.
Se dine kollegaer som venner og ikke konkurrenter
Det kan være en mærkelig situation at se sine kollegaer, som konkurrenter lige pludseligt. For hvis man altid snakker sammen og generelt er åbne over for hinanden vil der opstå en mærkelig dynamik, hvis der pludseligt er noget man ikke siger til hinanden. I så fald vil man nemlig begynde at have hemmeligheder for hinanden og det kan være en dårlig ting for et venskab.
Man vil få meget ud af at være mere åben over for sine kollegaer, også når det gælder løn. For kun hvis man er åben om hvor meget man får udbetalt kan man gå sammen og sige, at det ikke er fair, at der er nogle, som får meget mere end andre. Hvis man ikke snakker sammen ved man ikke hvor meget de andre tjener og det kan gøre, at man ikke vil vide hvordan man kan presse en leder til at udbetale mere i løn til alle medarbejderne.
En løn bør være fair for alle
Når man skal overveje hvor meget man har fortjent at få udbetalt i løn er det altid vigtigt, at en leder har overvejet grundigt hvad der er fair. For kun hvis det er sket kan lederen stå ved den løn, som vedkommende har valgt at betale.
Og hvis lederen synes, at det er en fair løn der gives, kan han eller hun også godt stå på mål for denne løn hvis de bliver konfronteret med den. Meget ofte kan det betale sig at bruge medarbejderudviklingssamtaler til at tale om sådanne ting. Man kan selv komme med et punkt på dagsordenen, hvor man siger, at man godt vil snakke om løn. Her bør man altid bede om at få mere udbetalt i løn. Det værste der kan ske er, at man får et nej og det vil da også meget ofte være det svar man får. Ikke desto mindre kan det betale sig at prøve om ikke man kan få lidt mere. Hvis man ved, at en kollega får mere i løn end en selv på trods af, at man udfører det samme stykke arbejde kan man bruge dette som argument.